Miljøkrimsiktelse mot kompostanlegg

Renovasjonsselskap i Rogaland er siktet for miljøkriminalitet.

Næringsliv

Renovasjonsselskapet IVAR i Rogaland er siktet for miljøkriminalitet etter et ukontrollert utslipp fra et kompostanlegg sist høst.I tillegg til siktelsen mot det interkommunale selskapet – som dekker Stavanger, Sandnes og flere andre kommuner i regionen – er en ansatt i IVAR siktet, skriver Stavanger Aftenblad.- Det foreligger mistanke om brudd på forurensningsloven. Etterforskningen pågår fremdeles. Formålet nå er å avklare hvorvidt det har skjedd straffbare lovbrudd og hvem som eventuelt skal holdes ansvarlig, sier politiadvokat Magnus Engh Juel i Økokrim. Saken er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen.Etter et kraftig regnvær i fjor høst, ble det målt svært høye verdier av fosfor og nitrogen i en bekk som går ut i Lutsivassdraget. Kilden viste seg å være IVARs komposteringsanlegg Hogstad i Sandnes, skriver avisen. Fylkesmannen anmeldte selskapet og en entreprenør for å ha lagret kompost på en slik måte at det medførte et kraftig, ukontrollert utslipp.Sandnes-ordfører og styreleder Stanley Wirak (Ap) sier siktelsen foreløpig ikke vil få noen konsekvenser.- Selv om det foreligger siktelser, trenger ikke det bety så mye. Så får etterforskningen vise om saken skal henlegges eller om det skal tas ut tiltale.(©NTB)

Renovasjonsselskapet IVAR