Mistenker laksegiganter for prissamarbeid

Tirsdag utførte EU-kommisjonen en inspeksjon hos Salmar og Grieg Seafood etter mistanke om prissamarbeid.

Det ble også utført inspeksjon hos Mowi, ifølge E24.EU-kommisjonen skriver i en pressemelding tirsdag at det ble utført inspeksjoner i flere medlemsland hos flere selskaper innen oppdrett av atlantisk laks, ifølge TDN Direkt.«Kommisjonen er bekymret for at de inspiserte selskapene kan ha brutt EUs konkurranselover som forbyr karteller og begrenser forretningspraksiser», skriver kommisjonen.Kommisjonen undersøkte ifølge nyhetsbyrået Grieg Seafoods anlegg på Shetland og Salmars anlegg i Scotland.«Salmar er i konstruktiv dialog med EU-kommisjonen rundt dette», skriver Salmar i en melding tirsdag kveld.Pressekontakt Ola Helge Hjertland bekrefter til E24 at også Mowi har fått besøk.- Vi har hatt besøk av EU-kommisjonen på to av våre fabrikker i dag, én i Skottland og én i Nederland, sier Hjetland.


Les også