Nedturen fortsetter for Japan

Kina industri Foto: Reuters video

Industriproduksjonen fortsatte å falle i Japan.

Industriproduksjonen fortsatte å falle i Japan i januar. Det er tredje måned på rad med nedgang, opplyser myndighetene.I årets første måned krympet industriproduksjonen med 3,7 prosent, sammenlignet med desember. Det er en større nedgang enn anslagene fra analytikere finansavisen Nikkei har snakket med. Middelverdien i deres anslag lå på 2,5 prosent.I desember falt produksjonen med 0,1 prosent. Industri- og gruveproduksjonen ligger nå bare 0,8 prosent høyere enn i 2015.En undersøkelse fra finansdepartementet viser at produsentene venter en vekst på 5 prosent i februar, fulgt av en tilbakegang på 1,6 prosent i mars.Den samlede japanske økonomien hadde en vekst i fjorårets siste kvartal som tilsvarer en årlig vekst på 1,4 prosent. Det var den første oppturen etter to kvartaler med tilbakegang.(©NTB)