NHO-topp advarer mot lønnsvekst

Leder Stein Lier-Hansen i NHO-forbundet Norsk Industri - Foto: Scanpix

Adm. direktør Stein-Lier Hansen i Norsk Industri vil helst ikke se en lønnsvekst på over tre prosent.

Adm. direktør i Norsk Industri, Stein-Lier Hansen, er opptatt av at lønnsoppgjøret i år blir moderat for å få en ytterligere forbedring av konkurranseevnen. Omstillinger, kostnadskutt og en svak krone har gjort medlemsbedriftene til Lier-Hansen mer konkurransedyktige, skriver Nettavisen.- Selv om vi har hatt moderate lønnsoppgjør de seneste årene, har vi likevel en lønnskostnad som er signifikant høyere enn i Nord-Europa. Fasiten får vi 18. februar når Teknisk Beregningsutvalg legger frem tallene for 2018, men jeg tipper at vi ligger rundt 30 prosent over, sier Lier-Hansen til Nettavisen.Han vil ikke ha et lønnsoppgjør i 2019 som forsterker den negative effekten.- Vi vet at prognosene i en del land rundt oss peker på en lønnsvekst på 3-3,1 prosent. Da bør vi knipe litt inn på det forspranget de har og helst ikke se 3-tallet, advarer Lier-Hansen overfor avisen.- Det hjelper ikke at familiene får en høy lønnsvekst hvis konkurranseevnen spises opp av en sterkere krone, og at husholdningene raskere møter et høyere rentenivå igjen. Det er viktig å se alle disse tre tingene i sammenheng, sier han videre.