Norske TV-kanaler kan havne i Tyskland etter brexit

Kirsty Wigglesworth

TVNorge-eier Discovery har søkt om å flytte sine TV-kanaler fra Storbritannia til Tyskland, der de kan fortsette å omgå det norske forbudet mot spillreklame.

Bransjenettstedet Broadband TV News melder at Discovery Communications Deutschland har søkt om tyske kringkastingslisenser for 19 internasjonale tv-kanaler hos BLM, medietilsynet i Bayern. Flere av de aktuelle kanalene retter seg mot skandinaviske seere: TVNorge, Max, Fem, Vox og norske Eurosport. Beslutningen blir trolig tatt 14. februar.– På grunn av usikkerheten i Storbritannia vurderer vi Tyskland som et alternativ for lisensiering av noen av våre store europeiske tv-kringkastingsnettverk. Vi har søkt om lisenser, men vil fortsette å følge med på situasjonen i Storbritannia. Vi vil derfor ikke gi noen ytterligere kommentarer til disse søknadene på dette stadiet, sier nordisk kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks til Dagens Næringsliv.Kanalene sendes i dag fra Storbritannia, som etter planen forlater EU 29. mars, og det er usikkert hva som blir situasjonen for det amerikanske tv-selskapet. Discovery risikerer å miste flere hundre millioner kroner i reklameinntekter fra utenlandske spillselskaper dersom de ikke kan fortsette å sende fra utlandet og omgå det norske reklameforbudet.(©NTB)


Les også