Passasjerveksten fortsetter for Avinor

Antallet passasjerer som reiste med fly til og fra Avinors flyplasser økte med 3,5 prosent fra januar i fjor til samme måned i år.

Næringsliv

Totalt reiste 3.807.000 passasjerer til eller fra Avinors lufthavner forrige måned. Samtidig viser ferske tall fra Avinor at antallet flybevegelser – tallet på avganger og ankomster – fortsetter å synke. Fallet er på 0,1 prosent, og viser at kapasiteten i flyene utnyttes noe bedre enn før.Størst passasjervekst av de største flyplassene hadde Stavanger lufthavn, med 4,9 prosent fra januar i fjor til samme måned i år. Særlig helikoptertrafikken bidro til økningen.– Veksten bekrefter den store aktiviteten i det regionale næringslivet og den kraftige reduksjonen i arbeidsledigheten. Vi ser også at flyene fylles mer opp, noe vi håper etter hvert kan gi grunnlag for nye utenlandsruter, sier lufthavndirektør Leif Lorentzen.Også ved Oslo lufthavn og flyplassene i Bergen, Tromsø og Ålesund var det passasjervekst forrige måned.(©NTB)

avinor
flytrafikk
Nyheter
Næringsliv