Pinterest vil på børs

Silicon Valley-selskapet Pinterest vil på børs.

Pinterest har levert innledende dokumenter for en IPO, ifølge to ikke-navngitte kilder, skriver Financial Times.Selskapet ble verdsatt til mer enn 12 milliarder dollar i 2017, og er en av flere Silicon Valley-selskaper som ventes å listes i år.Tid for børsnotering og detaljer rundt prising av selskapet er ikke kjent.Analyseselskapet eMarketer estimerer at Pinterest vil generere annonseinntekter på mer enn 1,2 milliarder dollar i 2021, en økning fra 553 millioner dollar i fjor.Antall amerikanske brukere, som var om lag 77,4 millioner I 2018, er ventet å stige til 85,5 millioner brukere innen 2021, ifølge eMarketer.Pinterest, som startet opp i 2010, rullet ut reklame i 2015, og har ekspandert geografisk siden.Ifølge Financial Times har selskapet 1.600 ansatte globalt.Likevel står tjenesten for mindre enn én prosent av det digitale annonsemarkedet, som fortsatt domineres av Google og Facebook.