Posten gjennomfører planlagt sentralisering – mange hundre rammes

Posten varslet før jul at 300 jobber i Bergen, Trondheim, Stavanger, Molde og Stokke sentraliseres. I natt fikk de ansatte i Stavanger den endelige beskjeden.

Dermed gjennomføres planene om at ruteklargjøring av post flyttes til Lørenskog utenfor Oslo. Arbeidsplasser i Bergen, Stavanger og Stokke forsvinner 2. september i år. I Trondheim og Molde skjer sentraliseringen i februar eller mars neste år, melder NRK.Jobbene til flere hundre ansatte rundt om i landet stå i fare. Ifølge Posten Norge kan 300 årsverk knyttet til ruteklargjøring bli rammet. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som mister jobben.– Digitaliseringen av samfunnet gjør at vi sender mindre post. Med det raske fallet vi ser i antall brev, haster det med å gjennomføre ytterligere tiltak som gir økonomisk effekt allerede i 2019. Sentralisering av ruteklargjøring er ett av tiltakene vi vil vurdere, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge før jul da omorganiseringen ble kjent.(©NTB)