Profilert advokat dømt for planting av bevis

Dømt til 30 dagers betinget fengsel.

Advokat Morten Andreassen er dømt til 30 dagers betinget fengsling for å ha bidratt til å plante bevis og motarbeide politiets etterforskning.Advokaten må også betale 30.000 kroner i bot, skriver VG.Retten mener at Andreassen ringte broren til sin ranssiktede klient og ba ham plante 37.000 kroner hos deres felles mor. Samme kveld tilsto klienten et ran og forklare politiet hvor de kunne finne pengene.Det ble avspilt flere samtaler under rettssaken i Nedre Telemark tingrett mellom advokaten, klienten og hans bror.Andreassen hevder at han forsøkte å forhindre at det ble manipulert med bevis, ettersom hans klient tidligere hadde uttrykt bekymring for at broren hadde rørt pengene.– Han er skuffet over denne dommen, men den ble anket straks den ble forkynt. Han mener at bevisene er vurdert feil og at han er dømt med urette, sier forsvarer Erling Olav Lyngtveit til VG.(©NTB)