Studentboliger ga Brann rekordoverskudd

Næringsliv

Brann-konsernet gikk med et regnskapsmessig overskudd på 34,2 millioner kroner før skatt i fjor, takket være salg av studentboliger.Bergensklubben oppgraderer den ene langsiden på Brann Stadion og har i den anledning bygget studentboliger i den. Salget av boligene ga rødtrøyene 163 millioner kroner i inntekter i 2018.Markedsavtaler resulterte i 51,3 millioner i inntekter, mens billettinntektene var på 20,6 millioner.Overskuddet lød på 34,2 millioner, noe som er en betydelig økning fra overskuddet på 3 millioner de to siste sesongene. Uten tribunebudsjettet gikk klubben med 4,1 millioner kroner i driftsmessig overskudd i fjor.RekordoverskuddKlubben har aldri tidligere hatt et så stort overskudd.– Tallene er som forventet og synliggjør den positive effekten byggingen og salget av studentboligene gir, forteller daglig leder Vibeke Johannesen til Branns nettsted .Regnskapet og neste års budsjett skal godkjennes på årsmøtet i klubben 6. mars. Brann kan glede seg over inntekter fra europacupspill kommende sesong som følge av bronsemedaljen i 2018.– Det legges opp til et nullresultat. Så vil det være en oppside dersom vi lykkes både i serien, cupen og E-cupen, sier Branns daglige leder.Ingen spillerkjøpspostLikevel har klubben ikke budsjettert med noen spillerkjøp i 2019.– Vi har ikke noe investeringsbudsjett. Vi har en drift som går rundt. Det gjør at om vi skaper verdier, for eksempel gjennom spillersalg, så kan det benyttes til spillerinvesteringer. Men sammenlignet med konkurrentene våre har vi ingen buffer. Vi har ikke penger på bok. Vi kan ikke bare snu oss rundt og kjøpe spillere for store summer, sier Johannesen til Bergensavisen.(©NTB)

brann
studentboliger
Nyheter
Næringsliv