Svenske kronjuveler skal være funnet i søppelbøtte

Svensk politi bekrefter at kronjuvelene som ble stjålet fra Strängnäs domkirke i Sverige i sommer, trolig er funnet i en søppelbøtte i utkanten av Stockholm.

De stjålne kronjuvelene tilhørte Gustav Vasas sønn kong Karl IX, som ble gravlagt i Strängnäs domkirke i 1611.De såkalte begravelsesregaliene, som består av kongens krone, et rikseple, samt kronen til dronning Kristina som døde i 1625, har siden vært oppbevart i en låst sikkerhetsmonter i kirken. Forsikringsverdien var på drøyt 60 millioner kroner.31. juli gikk alarmen da noen brøt seg inn i sikkerhetsmonteren, men politiet rakk ikke fram før tyvene hadde flyktet i en småbåt.Tirsdag meldte Aftonbladet at tyvgodset, eller deler av det, var funnet av en vekter i en søppeltønne i en Stockholm-forstad.Svensk politi ville først ikke kommentere opplysningene, men bekrefter nå at de stjålne juvelene trolig er funnet.– Nå tyder alt på at Karl IXs stjålne begravelsesregalier er funnet i Stockholms-området, skriver politiet på sin hjemmeside .I september ble en 22 år gammel mann pågrepet og tiltalt for tyveriet, og rettssaken mot ham pågår i tingretten i Eskilstuna.Etter at det ble kjent at kronjuvelene trolig var funnet, ble rettsmøtet tirsdag avbrutt, melder SVT.Det er uklart om 22-åringen var alene om tyveriet.(©NTB)