Verste tall på tre år for Kina

Det er verste måned på tre år for kinesisk industri.

Aktiviteten i Kinas industrisektor lå i februar på det laveste nivået på tre år, viser offisielle tall.Den såkalte innkjøpssjefindeksen (PMI), som er en indikator på aktivitet i industrien, lå på 49,2 i februar, ifølge tall fra Kinas statistiske sentralbyrå. Så lav har den ikke vært på tre år. En verdi under 50 innebærer at aktiviteten i sektoren er fallende.I januar lå indeksen på 49,5, og økonomer Bloomberg har snakket med, ventet samme verdi i februar. Også i desember var aktiviteten avtakende.Selv om industriproduksjonen var fallende, «har etterspørselen i markedet tatt seg opp noe», sier analytiker Zhao Qinghe ved statistikkbyrået. Zhao påpeker samtidig at svekket global vekst og økende proteksjonisme legger forholdsvis stort trykk press på utenrikshandelen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også