Australia stenger luftrommet for Boeings 737 MAX 8-fly

Australske luftfartsmyndigheter stanser all trafikk med Boeing 737 MAX 8-fly til og fra Australia som følge av flystyrten i Etiopia.

Publisert 12. mars 2019 kl. 11.27
Oppdatert 12. mars 2019 klokken 11.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
Ted S. Warren
Suspensjonen er midlertidig mens luftfartsmyndighetene i landet avventer flere opplysninger om årsaken til flystyrten søndag.– Dette er en midlertidig suspensjon mens vi avventer mer informasjon om sikkerhetsrisikoen ved fortsatt å fly Boeing 737 MAX til og fra Australia, uttaler direktør Shane Carmody i det australske luftfartstilsynet i en uttalelse.Han beklager ulempene reisende måtte bli påført som følge av suspensjonen, men sier sikkerheten må komme først.Også flere andre land og flyselskaper har midlertidig stanset alle flygninger med denne flytypen, deriblant Kina og Singapore. Tirsdag formiddag offentliggjorde også det sørkoreanske flyselskapet Eastar Jet at også de ville stanse midlertidig bruken av sine to fly.Norwegian, som har 18 fly av denne typen, lar alle sine 737 MAX 8-maskiner fly som normalt.157 mennesker omkom i ulykken søndag, deriblant en norsk kvinne.(©NTB)