Flere Norwegian-innstillinger onsdag

Minst 20 Norwegian-avganger er innstilt onsdag etter at selskapets Boeing 737 MAX 8-fly er satt på bakken.

Publisert 13. mars 2019 kl. 06.07
Oppdatert 13. mars 2019 klokken 06.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
En foreløpig opptelling onsdag morgen viser at ti av selskapets avganger og ni ankomster ved Oslo Lufthavn Gardermoen er innstilt. I tillegg er enkelte avganger mellom Trondheim og Stavanger innstilt. , som eier og driver de fleste flyplassene i Norge, har oversikt over alle avganger og ankomster – inkludert innstilte og forsinkede fly.– De berørte får beskjed18 av Norwegians 163 fly er Boeing 737 MAX 8, flytypen som er satt på bakken i store deler av verden etter ulykken som kostet 157 mennesker livet i Etiopia søndag. Med en nidel av flåten i praksis satt ut av spill, jobber selskapet med å sette inn tiltak og booke om passasjerer.– Berørte passasjerer får direkte beskjed. Alle andre skal forholde seg som normalt. Vi slår sammen flygninger, som betyr at de alle fleste som blir berørt, får ny avgangstid samme dag, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss til NTB.Det er ikke nødvendigvis avganger som skulle vært fløyet med 737 MAX 8-fly som er innstilt. Avlyste avganger kan skyldes sammenslåingene Næss nevner, og det kan tenkes ved at fly omdisponeres.Følger anbefalingerNorwegian følger utviklingen i saken og opplyser at de har tett dialog med luftfartsmyndighetene og flyprodusenten Boeing og følger deres anbefalinger.– Vi inngår ikke kompromisser om sikkerheten til våre passasjerer og ansatte, skriver Norwegian på sine . Der opplyser de også om hvilke  passasjerer har dersom deres flygninger blir berørt.(©NTB)