Flere reiser kollektivt i Oslo og Akershus

Stadig flere i Oslo og Akershus velger offentlig transport fremfor bilen. I 2018 økte kollektivtrafikken med 4,2 prosent, viser ferske tall fra Ruter.

Næringsliv

Totalt 387 millioner påstigninger ble registrert i Oslo og Akershus i fjor. Det er en økning på hele 16 millioner, ifølge Ruter.– Kundene våre parkerer bilen, tar kollektivtilbudet i bruk og bidrar til å redusere utslipp, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter i en pressemelding.Veksten i kollektivtrafikken er tre ganger høyere enn befolkningsveksten, og det er bussene som transporterer flest. Totalt 168 millioner påstigninger ble registrert på bussene, mens T-banen hadde 122 millioner, og trikken 51 millioner.Ifølge Ruter har biltrafikken gjennom bomringen gått ned med nesten 5 prosent i samme periode.(©NTB)

kollektivtransport
Nyheter
Næringsliv