Første laks slaktet i Emiratene

Lakseoppdrett i ørkenen er nå mulig.

I en samtale med iLaks bekrefter Edmund Broad, utviklingsdirektør for Dubai-baserte Fish Farm, at selskapet nå har fullført sin første slakt i De forente arabiske emirater.- Vi kommer til å selge to tonn laks i uken fra og med neste fredag, sier Broad til nyhetstjenesten.Det er Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kronprinsen i Dubai, som står bak prosjektet som har blitt utviklet i to og et halvt år. De planlegger ifølge iLaks å selge den første emirat-laksen til lokale restauranter og i supermarkeder og har en eksklusiv avtale med Midtøsten-kjeden Spinneys.Fish Farm sier ifølge nyhetsbyrået at de vil selge laksen fra og med 5. april. Fisken veier mellom tre og fem kilo og vil koste 10-15 prosent mer enn importert laks. Videre venter selskapet en produksjon på 600 tonn i år og 1.000 tonn neste år.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også