Fortsatt tillit til Swedbanks toppsjef Birgitte Bonnesen

Toppsjef Birgitte Bonnesen i svenske Swedbank fortsetter, opplyser banken.

Swedbank er ifølge SVT er blitt brukt til mistenkelige pengeoverføringer i Baltikum.Banken offentliggjør en rapport om saken fredag, der 50 kunder, som av SVT er beskrevet som mistenkelige, er blitt undersøkt. I en pressemelding konstaterer banken at danske Bonnesen fortsatt har styrets tillit.Ifølge den svenske kanalen har det vært mistenkelige overføringer mellom Swedbank og Danske Bank i Baltikum på flere titall milliarder kroner.I fredagens rapport heter det blant annet at Swedbank rapporterte inn nesten 3.800 mistenkelige transaksjoner til myndighetene i de baltiske landene i 2017 og 2018. De fleste tilfellene var i Estland.Bonnesen opplyser at banken nå danner en spesialisert enhet for å stanse økonomisk kriminalitet.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også