<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Franske fotobokser vandalisert – flere dør i trafikken

Over halvparten av fotoboksen langs franske veier er ramponert de siste måneden. I etterkant har det vært en økning i antall dødsofre i trafikken.

    Publisert 31. mars 2019 kl. 08.26
    Oppdatert 31. mars 2019 klokken 08.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    Fotoboks - Foto: Scanpix

    Til sammen omkom 253 mennesker i trafikken i Frankrike i februar, mens drøy 5.200 ble skadd. Tallene innebærer n økning på henholdsvis 17 og 22 prosent fra samme måned i fjor. Februar dermed den andre måneden på rad med flere dødsfall etter en «historisk» nedgang i 2018, opplyser franske trafikkmyndigheter.Myndighetene forklarer økningen med omfattende sabotasje mot fotobokser de siste månedene og sier det har ført til slappere holdninger i trafikken.– Den kraftige økningen i trafikkdødsfall i februar, gjelder først og fremst fotgjengere og syklister, unge voksne i alderen 18–24 år og eldre over 65 år, opplyser myndighetene ifølge avisen Le Monde.I januar fortalte innenriksminister Christophe Castaner at over halvparten av lan dets fotobokser var blitt helt eller delvis ødelagt siden protestbevegelsen de gule vestene startet sine demonstrasjoner i november i fjor. Nesten 60 prosent av kameraene var satt ut av drift av personer som påstår å tilhøre bevegelsen, sa Castaner.Mange bilister og motorsyklister er misfornøyd med at fartsgrensen på mange veier ble senket fra 90 til 80 kilometer i time i fjor, og flere har rettet sin frustrasjon og sinne mot fotoboksene.(©NTB)