Michel Euler

Ghosn løslatt mot kausjon

Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn er løslatt mot kausjon i Japan.

En japansk domstol fastslo tirsdag at 64-åringen kunne løslates mot kausjon, mot at han ikke forlater Japan. Han er også ilagt flere andre restriksjoner.Onsdag skal han ha betalt kausjonsbeløpet, 1 milliard yen, nærmere 78 millioner kroner, og kona Carole Ghosn ble sett da hun forlot fengselet i Tokyo i morgentimene. Noen timer senere forlot også en mann som antas å ha vært Ghosn fengselet.Mannen var omringet av vakter og iført ansiktsmaske, hatt, briller og klær som en bygningsarbeider, og han forsvant i en hvit umerket varebil uten å snakke med ventende journalister.BedrageriGhosn var inntil i fjor styreleder og administrerende direktør i franske Renault, styreleder i japanske Nissan og styreleder i industrisamarbeidet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.19. november ble han pågrepet i Japan, siktet for bedrageri, blant annet ved å ha underrapportert lønn og for å ha forsøkt å overføre tap på egne investeringer til Nissan.Renault anklager ham også for å ha tilegnet seg nærmere 500.000 kroner gjennom en sponsoravtale Renault hadde med Chateau de Versailles.Ifølge den franske avisen Le Figaro ble pengegaven brukt til en storslått bryllupsmottakelse Ghosn i 2016 holdt i Grand Trianon, et av flere palass i Versailles utenfor Paris.Fastholder uskyldMitsubishi og Nissan avskjediget den mektige brasiliansk-fransk-libanesiske biltoppen kort tid etter at han ble pågrepet, og i januar valgte han å forlate dobbeltrollen han hadde i Renault.Ghosn benekter imidlertid alle anklager og fastholder at han ikke har gjort noe galt.– Jeg er uskyldig og akter å forsvare meg selv i retten mot disse grunnløse anklagene som ikke kan underbygges, heter det i en kunngjøring fra ham onsdag.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også