Google-topp fikk millionfallskjerm etter metoo-gransking

Tidligere Google-topp Amit Singhal fikk utbetalt 35 millioner dollar i sluttpakke da han i 2016 ble tvunget til å gi seg som følge av en trakasseringssak.

Publisert 12. mars 2019 kl. 06.49
Oppdatert 12. mars 2019 klokken 06.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
FILE - In this May 15, 2013, file photo, Amit Singhal, senior vice president and software engineer at Google Inc., speaks at Google I/O 2013 in San Francisco. Google paid former search executive Singhal $35 million in an exit package when the exec was reportedly forced to resign after a sexual assault investigation, according to court documents released Monday, March 11, 2019. (AP Photo/Jeff Chiu, File) Jeff Chiu
Opplysninger om sluttpakken ble mandag gjort kjent som en del av aksjonærenes søksmål mot teknologigiganten. Singhal fikk to ganger utbetalt 15 millioner dollar og minst 5 millioner dollar som en del av en separasjonsavtale.Singhal skal ha befølt en kvinnelig Google-ansatt, har tre kilder tidligere uttalt til New York Times. En Google-gransking konkluderte med at kvinnens anklager er troverdige. Singhal benektet anklagene. I 2017 uttalte han til nyhetsbyrået AP at han aldri har blitt anklaget for trakassering og at han selv valgte å forlate Google.Google sier de er kjent med opplysningene i søksmålet, og at de har gjort endringer for å føre en hardere linje mot seksuell trakassering.Aksjonærene som fører søksmålet, framholder at styret i Googles morselskap Alphabet har en plikt til å beskytte selskapets medlemmer og aksjonærer mot risiko og omdømmetap. I stedet har styret utbetalt store sluttpakker til mannlige topper som er anklaget for upassende oppførsel, noe som har medført omdømmetap for selskapet, ifølge aksjonærene.(©NTB)