- Her må giverne våkne, de blir lurt

Ifølge Innsamlingskontrollen forsvinner over 90 prosent av pengene som telefonselgere henter inn.

- Her må giverne våkne. De blir lurt, sier kontrollstiftelsens daglige leder, Børre Hagen, til E24. Nå plasserer Innsamlingskontrollen ruspårørende-organisasjonen Ivareta og Landsforeningen for Voldsofre på rød OBS-liste. De to organisasjonene hadde ifølge kontrollstiftelsens tall en innsamlingsprosent på henholdsvis 18 og 11 prosent i 2017. Snittet ligger på 77,5 prosent blant ideelle organisasjoner med godkjent-stempel, skriver avisen. - Jeg er jævla forbanna på Innsamlingskontrollen. Vi har vært åpne i dialogen med dem, og nå skal de ta rotta på oss. Det er for jævlig, sier nestleder Knut Erik Bjerkeseth i Landsforeningen for Voldsofre til E24.Ivareta sier til avisen at de tar Innsamlingskontrollens funn svært alvorlig og varsler grep.Organisasjonene er tilknyttet telefonselgerfirmaet Tønsberg Kundeservice som selger ulike produkter, der andeler av inntektene går til deres ideelle formål. Det er her Innsamlingskontrollen mener over 90 prosent av giverpengene forsvinner. Daglig leder Kareen Grytnes i Tønsberg Kundeservice vil ikke la seg intervjue, men skriver til E24 at hun ikke kjenner seg igjen i «bildet som blir tegnet av oss» og «opplever å bli beskyldt for urimelig opptreden».