Hun er ny redaktør i NRK

Grethe Gynnild-Johnsen blir NRKs første redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK.

- NRK skal være en god samarbeidspartner for lokale og regionale mediehus, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding onsdag.- NRK og norske mediehus må sammen se om vi kan gi et enda bedre tilbud til publikum gjennom økt samarbeid, sier Eriksen videre.Toppledelsen i NRK skal nå lage tydeligere ambisjoner, mål og tiltak for å innfri på oppdraget fra Stortinget og generalforsamlingen, heter det i meldingen. - Som allmennkringkaster må NRK være relevant for alle. Vi skal nå fram til alle deler av befolkningen og vi skal bidra til å styrke norsk språk og kultur. Vårt mål er å styrke vårt forhold til publikum i Norge sammen med lokale og regionale mediehus, sier Thor Gjermund Eriksen.- Det norske mediemangfoldet er unikt. Og det er under press i en global konkurranse. Det vil være helt fantastisk om NRK sammen med øvrige mediehus kan styrke tilbudet til publikum i Norge, sier Grethe Gynnild-Johnsen i meldingen. Hun legger til at det aller første hun går i gang med, er samtaler med viktige premissleverandører for å få mer innsyn i forventningene til hvordan NRK skal innfri på oppdraget.- Her ligger åpenbare muligheter til sammen å lage mer innhold innenfor områder som i dag kanskje er journalistisk underdekket i hele vårt langstrakte land, sier hun.