Kredittstrateg: - Ingen effekter for DNB og Nordea

Mandag var oppmerksomheten i markedet rettet mot Nordea og DNB i forbindelse med en dokumentar på den finske allmennkringkasteren Yle, som handlet om at Nordea har håndtert om lag 700 millioner euro i mistenkelige transaksjoner.Som følge av hvitvaskingssaker koblet til andre banker, har man tidligere sett større prisingseffekter på lånene.- Vi har sett større prisingseffekter på lånene til Danske Bank og til en viss grad også Swedbank, men ingen effekter for DNB og Nordea, sier kredittstrateg i DNB Markets, Magnus Vie Sundal, til TDN Direkt.DNB ble ikke nevnt i saken, men falt likevel 3,6 prosent på Oslo Børs. I dag er aksjen ned 0,06 prosent til 157,90 kroner.- Tallene som fremkom i gårsdagens YLE-reportasje om Nordea er relativt små i forhold til det som tidligere har blitt avslørt om Danske Bank, sier Vie Sundal, og viser til at bankene har en betydelig buffer å tære på før kreditten blir utsatt.- Man skal få en del bøter før kreditten blir utsatt. For Danske Bank er det større usikkerhet, ettersom omfanget av skandalen er større, og etterforskning pågår i flere land. Det er også derfor vi har sett større effekter på kredittprisingen, sier kredittstrateg til nyhetsbyrået.- Ingen utslagVie Sundal forteller at han ikke har sett noe effekt på pengemarkedsrentene i Norge og Sverige, og får støtte av sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets.- Jeg ser ikke noe utslag i pengemarkedet, sier han til TDN Direkt.Nordea Markets skriver ifølge nyhetsbyrået i sin morgenrapport at hvitvaskingsanklagene trolig «fortsatt ligge der som en våt klut over nordiske banker i tiden som kommer».Meglerhuset tror dette kan gjøre det vanskeligere for bankene å hente penger i dollarmarkedet, noe som også kan sende norske pengemarkedsrenter høyere.