Magnus Carlsen sikrer seg sjakkgigant

Magnus Carlsens Play Magnus kjøper nå opp sjakkgiganten Chess24.

Publisert 16. mars 2019 kl. 08.14
Oppdatert 16. mars 2019 klokken 08.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Sjakkmester Magnus Carlsen og app-selskapet Play Magnus kjøper opp konkurrenten Chess24. Med på kjøpet følger sjakkekspert Jan Gustafsson, som nå blir en stor aksjonær i selskapet, .Den tyske sjakkeksperten Gustafsson er gründer og medeier i Chess24, sammen med forretningsmannen Enrique Guzman.Ifølge avisen skjer oppgjøret i transaksjonen ved utstedelse av nye aksjer. Gustafsson og Guzman vil dermed sikre seg 38 prosent av aksjene i Play Magnus, mens dagens aksjonærer blir sittende igjen med 62 prosent.Magnus Carlsen og hans far beholder ifølge DN sine aksjer, som i den siste emisjonen ble priset til nær 68 millioner kroner. De blir dermed de nest største aksjonærene i Play Magnus, kun slått av selskapet til de to tidligere Chess24-eierne.- Fusjonen med Chess24 gjennomføres til samme prising som i forrige emisjon. Det samlede selskapet vil dermed være priset til 291 millioner kroner, forteller styreleder i Play Magnus, Anders Brandt, til avisen.