Mekling i gang for å unngå streik

Klokken 12 lørdag møttes partene i mellomoppgjøret hos Riksmekleren etter at det onsdag ble klart at den frivillige meklingen mellom LO og NHO ikke førte fram.

Partene vil ta pause klokken 17 lørdag, for så å møtes igjen klokken 12 søndag. Fristen for å bli enige er søndag kveld ved midnatt.– Alle meklinger er krevende, men vi går alltid inn i en mekling med en ambisjon om å bli enige med motparten. Det gjør vi også denne gangen. Noe mer kan vi dessverre ikke si på dette tidspunktet, sa LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til NTB fredag.Dersom riksmekler Mats Wilhelm Ruland ikke finner en løsning, har LO og YS varslet at til sammen rundt 25.000 arbeidstakere i NHO-bedrifter vil bli tatt ut i streik ved arbeidstidens begynnelse mandag 1. april.Hotell og transport er blant sektorene som vil bli rammet av en eventuell streik. Ansatte i Statkraft, Mills, Ringnes, Nikita Hair, Scandic Hotels, PostNord, Bring, Telenor, Canal Digital, Aker Solutions, Rema og Coca-Cola er blant dem som blir tatt ut i første streikerunde, ifølge en liste fra LO.Årets lønnsoppgjør er et såkalt mellomoppgjør, noe som betyr at det skal forhandles samordnet og kun om lønn.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også