Nissan-topp har fått innvilget kausjon

In this May 12, 2016, photo, former Nissan Motor Co. President and CEO Carlos Ghosn speaks during the press conference in Yokohama, near Tokyo. Japan's Kyodo News service said Tuesday, March 5, 2019, a Tokyo court has okayed release of detained Nissan ex-chairman Carlos Ghosn on bail.(AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

En domstol i Tokyo har innvilget den tidligere Nissan-sjefen Carlos Ghosns begjæring om kausjon, men det er fortsatt uklart når han blir løslatt.

Kausjonsbeløpet er på hele 1 milliard yen, noe som tilsvarer 77 millioner kroner etter dagens kurs.Ett av vilkårene for at Ghosn skal bli løslatt, er han ikke forlater Japan. Han er også underlagt andre restriksjoner som skal hindre ham i å eventuelt ødelegge bevis, heter det i kjennelsen tirsdag.Kjennelsen ble anket av påtalemyndigheten, men senere på dagen avviste domstolen anken. Dermed ligger det meste til rette for at Ghosn kan løslates fra varetektsfengsel. Når det eventuelt vil skje, er foreløpig ikke kjent.Ghosn har sittet i varetekt siden pågripelsen 19. november. 64-åringen ledet Nissan Motor Co. i mer enn 20 år, men er nå siktet for juks med kredittopplysninger og for å ha underrapportert hvor mye han fikk i lønn fra Nissan i minst 8 år.Han beskyldes også for tillitsbrudd med henvisning til at Ghosn skal ha påført Nissan investeringstap. Selv bestrider han anklagene