Resett henter Elden for å klage på NRK

Nettstedet Resett.no har hentet inn advokat John Christian Elden for å klage NRK inn for PFU etter et Satiriks-innslag.

– Saken inneholder før øvrig ikke humor eller satire, og må vurderes på linje med en ordinær nyhetssak, skriver Elden i klagen til PFU, ifølge Journalisten .Satiriks-redaksjonen publiserte nynorske oversettelser av tekstutdrag hentet rett fra manifestet til Anders Behring Breivik i kommentarfeltet til nettstedet. Kommentarene ble signert en fiktiv person. Samtlige kommentarer ble godkjent av nettstedets moderatorer, ifølge NRK.Elden mener praksisen er et brudd på Vær varsom-plakatens punkt 3.10 om bruk av falsk identitet.Prosjektleder Stig Morten Lorentzen Waage i NRK Satiriks sier redaksjonen har notert seg klagen.– Vi tar til etterretning at Resett har klaget oss for brudd på VVP. Vi kommer ikke til å kommentere saken før den eventuelt blir behandlet i PFU, sier han.(©NTB)