Skal utfordre SATS

Med den kjente investoren Trond Mohn og idrettslege i eliteserieklubben Brann, Arne Instebø, med på laget, skal SATS bli utfordret.

Trond Mohn. Foto: NTB scanpix

Norsk Treningshelse kjøpte Stamina Trening i oktober 2018. Nå kjøper de også kjedekontoret til Family Sports Club som har 14 sentre under sin paraply, ifølge en pressemelding fredag.De største eierne bak Norsk Treningshelse er gründer og idrettslege i eliteserieklubben Brann, Arne Instebø og Trond Mohn.De i alt 56 sentrene, med 70.000 medlemmer, vil alle få navnet Family Sports Club.Sammen vil de videreutvikle det som har vært særpreget til Stamina: Trening og helse, hvor treningstilbudet kan kombineres med medisinsk behandling, heter det i meldingen. - Fysisk inaktivitet er vår tids største helseproblem. 950.000 nordmenn regnes i dag som fysisk inaktive. Det koster samfunnet over fire milliarder kroner årlig, sier Arne Instebø, daglig leder i Norsk Treningshelse, i meldingen.Medlemmer i sentrene kan i tillegg til å trene få et FRISK helsemedlemskap.- Allmennlege via video, legespesialist, dagkirurgi, røntgen, CT og MR, fysioterapi, samt konsultasjon med psykolog får man med da, forklarer Instebø.Den største kjeden i Norge er SATS som eies av Altor med 51 prosent eierandel og TryghedsGruppen med 49 prosent.- Vi har stor respekt for den jobben som SATS har gjort og gjør, men vi tror at vårt tilbud om trening som et helsetiltak, og med et tilbud for hele familien vil kunne tilføre noe utover det SATS har i dag, sier Instebø i mledingen.