Stordalen åpner nytt boutique-hotell i Oslo

Publisert 19. mars 2019 kl. 12.22
Oppdatert 19. mars 2019 klokken 12.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord

Petter A. Stordalens nye boutique-hotell, Amerikalinjen, åpner nå dørene. Hotellet er bygget i lokalene til det tidligere cruiserederiet Det norske Amerikalinjen, en bygning som ble tegnet av de norske arkitektene Andreas Bjercke og Georg Eliassen i 1919.Stordalens nye hotell har 122 rom og suiter, samt en rekke små og store møteplasser. Blant annet fire spisesteder og barer, og Vista -The Heritage Room, et sosialt biblioteksrom.- Tusenvis av historier om kjærlighet, møter mellom mennesker og kulturutveksling startet i akkurat dette ikoniske bygget. Nå legger Amerikalinjen ut på en splitter ny reise, med pulserende stemning og opplevelser gjennom fantastisk mat i Atlas Brasserie, jazzmusikk i Gustav og cocktails i baren Pier 42. En reise vi håper blir til en oppdagelsesferd for både norske og internasjonale gjester og besøkende, sier Stordalen i en melding.Ansiktet utad, byggets opprinnelige fasade, er bevart. Det samme gjelder de aller fleste korridorer.- Amerikalinjen har vært et eventyrlig prosjekt fra dag én, og det er fantastisk at reisen nå for alvor er i gang. Vi har jobbet med å finne en naturlig balanse mellom det gamle og nye, og vi som jobber her er ivrige historiefortellere av den rike historien som bygget representerer, sier hotelldirektør ved Amerikalinjen, Wilhelm Hartwig, i en melding.Sune Nordgren har fungert som kurator, og hotellet kan skilte med verker fra Alex Katz, den tidligere gatekunstneren Shepard Fairley og den britiske favoritten Julian Opie. Sistnevnte har blant annet laget en to og en halv meter høy skulptur, kalt Towers.