Ti områder i Barentshavet stenges helt for bunnfiske

For å beskytte sårbare arter på bunnen av Barentshavet vil ti områder stenges for alt bunnfiske.

Publisert 31. mars 2019 kl. 12.57
Oppdatert 31. mars 2019 klokken 13.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
Begrensninger i fiske med bruk av redskap som kan komme i kontakt med havbunnen, ble innført i 2011, men har vist seg ikke å være tilfredsstillende.Derfor innfører Nærings- og fiskeridepartementet et nytt regelverk, basert på en grundig gjennomgang av bunnforhold, fiskeriaktivitet og fangst- og forskningsdata.– Bløtkoraller, svamp og andre sårbare arter på havbunnen er viktige for livet i havet. Samtidig kan de skades av fiskeriaktivitet. Nå får vi på plass nye regler som skal sørge for bedre beskyttelse av disse artene, sier fiskeriminister Harald Tom Nesvik i en pressemelding.Myndighetene har hatt møter med næringen for å få fram mest mulig informasjon, noe fiskeriministeren kaller «avgjørende» for å få på plass et regelverk han hevder ivaretar hensynet til vern og til næringens økonomiske interesser.I tillegg til de ti stengte områdene blir det ny inndeling av områder hvor bunnfiske kan foregå, områder hvor man må ha spesialtillatelse, og regler som skal sikre vurdering av hvordan nye redskaper og endret bruk av eksisterende redskaper påvirker havbunnen.(©NTB)