Tor Mikkel Waras samboer siktet

PST har siktet samboeren til Tor Mikkel Wara for å ha tent på bilen deres. Hun ble pågrepet i dag.

PST har siktet samboeren til Tor Mikkel Wara for å ha tent på bilen deres natt til 10. mars. Hun er ikke siktet for tidligere hendelser utenfor parets hjem.Det opplyste PST-sjef Benedicte Bjørnland på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.– Hun ble pågrepet torsdag og ble første gang orientert om vår mistanke under pågripelsen, sier Bjørnland.Hun forteller at politiet støtter seg på en helhetlig vurdering av bevis som bakgrunn for siktelsen.– Mistanken har styrket seg det siste døgnet, sier Bjørnland.– Hun er ikke siktet for tidligere hendelser, men det er naturlig å se disse i sammenheng, sier PST-sjefen.Bjørnland sier hun ikke er kjent med hvordan Bertheussen stiller seg til siktelsen.Gjør undersøkelser ved Waras hjemPolitiet gjør undersøkelser ved Tor Mikkel Waras hjem og har tauet vekk en personbil, ifølge NRK. Waras samboer er siktet for falsk forklaring i trusselsaken.Bilen ble tauet bort i 15.30-tiden.Flere politifolk er på plass utenfor justisminister Tor Mikkel Waras bolig. Innsatsleder på stedet sier til NRK at de bistår PST. Politiet gjør tekniske undersøkelser utenfor boligen, blant annet ved stedet der bilen ble tauet bort.Waras samboer er siktet for falsk forklaring i trusselsaken mot Wara og familiens hjem. Siktelsen handler om brannen som skjedde i familiens bil søndag.– Vi mistenker at siktede selv har satt på brannen, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland på en pressekonferanse torsdag.Tar permisjonKilder i Frp på Stortinget opplyser at Tor Mikkel Wara kommer til å ta permisjon inntil videre, melder Aftenposten.Statsministeren og Frp-leder Siv Jensen holder pressemøte torsdag ettermiddag om Wara-saken.Det er ikke kjent hva pressekonferansen vil handle om.(©NTB)