Trondheim blir første norske by med 5G

3G må vike for 5G

Publisert 27. mars 2019 kl. 15.13
Oppdatert 27. mars 2019 klokken 15.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord
Trondheim blir den første storbyen i Norge som får 5G. Fra sommeren av starter utbyggingen av en rekke 5G-basestasjoner, skriver Telenor i en pressemelding.- Tidlig eksperimentering med 5G er viktig for norsk innovasjon og konkurransekraft. Vi er opptatt av å være i forkant av utviklingen både innen 5G, IoT og AI. Nå som vi bygger ut 5G i Trondheim er det ikke bare mobilteknologien som «kommer hjem»; vi er tydelige på at vi ønsker å bli ledende på 5G i Skandinavia, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.Sammenlignet med 4G er 5G en langt mer avansert og innovativ teknologi, med enda mer kapasitet, høyere hastigheter og raskere responstid, skriver Telenor.3G må vike for 5GI dag har Telenors 4G-nett en befolkningsdekning på 99,8 prosent. Mesteparten av trafikken går i dag på 4G, og det er kun et fåtall som fortsatt tar i bruk 3G-nettet daglig. Frekvensene i nettet vil fremover benyttes til 4G og 5G, og det er dermed nødvendig å rydde plass til fremtidens supernett. 3G-nettet i Trondheim vil gradvis utfases fra 5. august 2019, skriver Telenor.Søker etter testereTelenor skriver videre at det nå søker etter bedrifter i Trondheim som er interessert i å teste 5G-nettet.- Vi ønsker å teste flere bruksområder for 5G, og er nå på jakt etter innovative bedrifter som vil utforske og lære sammen med oss. Med 5G vil de få et lynrask og stabilt nett, med lave forsinkelser. Potensialet er stort, og med 5G vil det åpne seg mange nye forretningsmuligheter, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor.