Vekst i salg av landbruksandeler

I fjor ble det solgt 4.313 andeler i norsk andelslandbruk, 300 flere enn året før.

Nesten 9.500 personer deler på andelene som ble solgt i fjor, ettersom noen andeler kjøpes av enkeltpersoner, mens andre går til familier, skriver Nationen.Tallene kommer fra Økologisk Norge, som opplyser at det er 72 andelslandbruk i drift i Norge. Trøndelag og Akershus har flest. Halvparten av andelslandbrukene er sertifisert som økologisk.– De aller fleste oppgir å produsere uten kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske sprøytemidler. Av ulike grunner er likevel ikke alle sertifisert økologisk, opplyser Økologisk Norge.Grønnsaker, poteter, urter og bær er de varene det produseres mest av i andelslandbruket.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også