- Vi er ikke der ennå

Rentekurven inverterte for første gang på ett tiår fredag, noe som har satt en frykt hos investorer.

Publisert 27. mars 2019 kl. 12.32
Oppdatert 27. mars 2019 klokken 12.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Robert S. Kaplan, som leder Federal Reserve Bank of Dallas, sier det er for tidlig å vurdere å kutte renten i USA, ifølge TDN Direkt som viser til Wall Street Journal.Rentekurven intervenerte for første gang siden 2007 fredag. Eller sagt på en annen måte, rentene på tiårige amerikanske statspapirer falt under rentenivået på tremåneders statspapirer, noe som gjør at markedene frykter resesjon.- Det er mye frykt rundt global økonomisk vekst. Det er forståelig ettersom den har vært betydelig avtakende siden begynnelsen av 2018, sier Ed Yardeni i Yardeni Research, til CNBC.Kaplan sier ifølge nyhetsbyrået at han vil trenge å se en invertering i en lengre periode eller/og i større grad for å vurdere å kutte renten.- Hvis du ser en invertering som varer i flere måneder… Vi er ikke der ennå, sier han.