Vil kutte 80-90 prosent av toll

Det britiske departementet for internasjonal handel vil kutte 80-90 prosent av alle toller på importerte goder til Storbritannia.

Kuttene vil bli presentert i dokumenter som vil publiseres dersom statsminister Theresa May ikke får støtte i parlamentet for hennes brexit-avtale neste uke, skriver Sky News som viser til kilder med kjennskap til saken, ifølge TDN Direkt.Ifølge kilder skal de resterende 10-20 prosentene av produkter som forblir beskyttet av importtoll inkludere biler, kjøtt, lam, meieriprodukter og noen tekstiler. Blant de som vil fjernes er komponentene som brukes til å lage biler, mange ferdigprodukter og noen jordbruksprodukter, skriver nyhetsbyrået.Planen, som er godkjent i regjeringen, er ment til å hindre prisene i butikkene fra å stige dramatisk og signalisere at landet er en liberal, åpen økonomi.Planen har ifølge nyhetstjenesten blitt utarbeidet i hemmelighet, og vil trolig ikke publiseres dersom statsministeren får godkjent en avtale, skriver Sky.


Les også