Assange siktes for datahacking

Julian Assange er siktet for datahacking i USA, opplyser det amerikanske justisdepartementet. 

FILE - In this May 19, 2017 file photo, WikiLeaks founder Julian Assange gestures to supporters outside the Ecuadorian embassy in London, where he has been in self imposed exile since 2012. Former Trump campaign chairman Paul Manafort is denying that he ever met WikiLeaks founder Julian Assange. Manafort says in a statement that a Guardian report saying he met with Assange at the Ecuadorian embassy is "totally false and deliberately libelous." Manafort says that he has never been contacted by "anyone connected to WikiLeaks, either directly or indirectly." (AP Photo/Frank Augstein, FILE) Frank Augstein

Assange skal ha hjulpet Chelsea Manning, som tidligere er dømt for å ha lekket hemmelige dokumenter til WikiLeaks, å hacke seg inn i datamaskiner som tilhørte det amerikanske forsvarsdepartementet.Datamaskinene var tilkoblet Internet Protocol Router Network (SIPRNet), et datanettverk for USAs utenriksdepartement og forsvarsdepartement.Manning jobbet som etterretningsanalytiker i det amerikanske militæret, og hadde derfor tilgang til datamaskinene.Hvis han blir dømt, kan Assange få en fengselsstraff på maksimalt fem år, opplyser departementet.(©NTB)