Beslutningsforum sier ja til lungekreftmedisin

Beslutningsforum har sagt ja til lungekreftmedisinen pembrolizumab, fordi leverandøren har tilbudt ny pris.

apotek, piller, medisin
Næringsliv

Lungekreftbehandlingen fikk ja under møtet i beslutningsforum for nye metoder mandag. Det betyr at offentlige sykehus nå kan tilby en ny behandling for lungekreft.– Vi er glade for at lungekreftpasienter nå får tilgang til dette legemiddelet som førstelinjebehandling, sier leder Stig A. Slørdah i Beslutningsforum.Beslutningsforum avslo lungekreftmedisinen senest i februar, fordi de mente at den ble for dyr. Legemiddelselskapet MSD ga et nytt pristilbud i mars, og saken ble derfor behandlet på nytt, skriver Dagens Medisin.– Kostnaden for behandlingen er fortsatt høy, men behandlingen regnes som kostnadseffektiv når en tar hensyn til det absolutte prognosetap for pasientgruppen som omfattes av metodevurderingen som er gjennomført, heter det i begrunnelsen.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv