Den første «ørken-laksen» er nå i butikkene

- Viser at det er mulig å produsere laks overalt.

Tidenes første oppdrettede laks i De forente arabiske emirater kom på markedet fredag, skriver iLaks. - Dette er et spennende prosjekt og at de har fått det til er en stor prestasjon. Det viser at det er mulig å produsere laks i ørkenen - og i teorien overalt, avhengig av investeringskostnadene selvfølgelig, sier AKVA Land Based salgsdirektør, Jacob Bregnballe til iLaks. Fish Farm, som bekreftet til iLaks i slutten av mars at selskapet har slaktet sin første laks i Emiratene, har satt opp et landbasert oppdrettsanlegg i Jebel Ali, en kort kjøretur utenfor Dubai. - Sjøvannet i anlegget stammer fra Persiabukten utenfor Dubai, og systemet avkjøles til ønsket temperatur. Vannforbruket er redusert med 99 prosent sammenlignet med et normalt gjennomstrømmingsanlegg, forteller Bregnballe til nyhetstjenesten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også