Den første «ørken-laksen» er nå i butikkene

- Viser at det er mulig å produsere laks overalt.

Tidenes første oppdrettede laks i De forente arabiske emirater kom på markedet fredag, skriver iLaks. - Dette er et spennende prosjekt og at de har fått det til er en stor prestasjon. Det viser at det er mulig å produsere laks i ørkenen - og i teorien overalt, avhengig av investeringskostnadene selvfølgelig, sier AKVA Land Based salgsdirektør, Jacob Bregnballe til iLaks. Fish Farm, som bekreftet til iLaks i slutten av mars at selskapet har slaktet sin første laks i Emiratene, har satt opp et landbasert oppdrettsanlegg i Jebel Ali, en kort kjøretur utenfor Dubai. - Sjøvannet i anlegget stammer fra Persiabukten utenfor Dubai, og systemet avkjøles til ønsket temperatur. Vannforbruket er redusert med 99 prosent sammenlignet med et normalt gjennomstrømmingsanlegg, forteller Bregnballe til nyhetstjenesten.


Les også