- Derfor beholder vi de allerede lave rentene

Fana Sparebank rører ikke boliglånsrenten, og vil fortsatt ha en av landets laveste renter, opplyses det i en pressemelding.- Vi velger å ikke justere boliglånsrentene nå. Det er stort usikkerhet i markedet hva gjelder renteutvikling fremover, og den usikkerheten ønsker ikke banken å overføre på kundene akkurat nå. Derfor beholder vi de allerede lave rentene på utlån, sier adm. direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø, i en kommentar.Fana Sparebank har de siste årene gjort store digitale løft, og ifølge meldingen fra banken kommer dette kundene til gode gjennom gode tjenester og lav rente.- En av årsakene til at vi kan ha så lave utlånsrenter er vårt digitale løft, med heldigitale tjenester. Over 80 prosent av lånesakene våre går gjennom automatiserte og effektive låneløyper. Det positive for kunden er at de kan søke boliglån med et par tastetrykk på mobilen. De slipper å legge ved all dokumentasjon, som vi henter automatisk fra skattemelding, arbeidsgiver og eiendomsregister. Det effektiviserer hele prosessen, og vi kan dermed være konkurransedyktige nasjonalt, sier Nærø.