- Dette er et komplott, en konspirasjon

Tidligere Nissan-topp anklager eks-kollegaer for å ha konspirert mot ham.

In this May 12, 2016, photo, former Nissan Motor Co. President and CEO Carlos Ghosn speaks during the press conference in Yokohama, near Tokyo. Japan's Kyodo News service said Tuesday, March 5, 2019, a Tokyo court has okayed release of detained Nissan ex-chairman Carlos Ghosn on bail.(AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

Tidligere Nissan-topp Carlos Ghosn (65) mener at eks-kollegaer har konspirert mot ham på grunn av frykt for sammenslåingsplaner med Renault.Det sier Ghosn i en video publisert tirsdag. Videoen skal være spilt inn kort tid før Ghosn ble pågrepet på nytt av påtalemyndigheten i Tokyo.Videoklippet ble avspilt av hans advokater på en pressekonferanse. I klippet gjentar Ghosn at han ikke har gjort noe galt. Han sier videre at det hele er en konspirasjon mot ham og at hendelser har blitt «vridd og vendt på for å male et bilde av en grådig og diktatorisk person».– Dette er et komplott, en konspirasjon, jeg har blitt dolket i ryggen, sier han i videoen.– Frykt for sammenslåingPågripelsen 4. april kom som følge av at påtalemyndigheten etterforsker påstander om at Nissan-midler på minst 32 millioner dollar har blitt overført til en distributør i Oman. Ifølge en AFP-kilde med kjennskap til saken, skal deler av beløpet ha blitt brukt til å kjøpe en luksusbåt til Ghosns familie.Ghosn var inntil i fjor styreleder og administrerende direktør i franske Renault, styreleder i japanske Nissan og styreleder i industrisamarbeidet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.I videoen hevder Ghosn at konspirasjonen mot ham kommer av frykt for at det neste skrittet i samarbeidet mellom Nissan og Renault er sammenslåing. Ifølge Ghosn frykter noen mektige personer og bilprodusenten Nissan at de på den måten vil miste autonomi.Fengslet til 14. april19. november ble han pågrepet første gang, siktet for bedrageri, blant annet ved å ha underrapportert lønn og for å ha forsøkt å overføre tap på egne investeringer til Nissan.Ghosn ble også anklaget av Renault for å ha tilegnet seg nærmere 500.000 kroner gjennom en sponsoravtale bilprodusenten hadde. Ifølge den franske avisen Le Figaro ble pengegaven brukt til en storslått bryllupsmottakelse i et av flere palass i Versailles utenfor Paris i 2016.Ghosn vil etter den siste pågripelsen sitte fengslet til minst 14. april.(©NTB)