DNB ser flere renteøkninger

DNB Markets øyner fortsatt rentehevinger i både september og mars.

Veksten er fortsatt solid og arbeidsmarkedet er fortsatt sterkt. Med en kapasitetsutnyttelse over normalen og inflasjon nær målet, ser det ut som Norges Bank vil gå gradvis frem, skriver DNB Markets i rapporten «Økonomiske Utsikter»Mens Norges Banks siste rentebane indikerer rundt 70 prosent sannsynlighet for en renteheving i juni, tror DNB at neste renteøkning kommer i september, i tråd med guidingen.«I kombinasjon med lavere renteforventninger i utlandet og nedsiderisiko for vekst i Europa, venter vi at Norges Bank holder renten i uendret juni og hever den på rentemøtet i september. Videre tror vi det er en høy sannsynlighet for en økning på augustmøtet. Vi forventer at Norges Bank kan komme til å øke rentene en gang til, i mars neste år», skriver DNB.