Duket for rekordstor grensehandel i påska

Grensehandelen i påska ligger an til å bli rekordstor. Det bekymrer bransjeorganisasjonen Virke Handel.

– Vi liker ikke å si det, men det ser ut til at grensehandelen i år blir «all time high», sier direktør i Virke Handel, Harald Andersen til TV 2.Han tror blant annet det kan skyldes at påsken er sen i år.– Mange velger kanskje å være mindre på fjellet enn de ellers ville vært og vi ser at de svenske butikkene markedsfører sine tilbud intensivt i norske medier og på plakater i bybildet, sier han.2018 ble et rekordår for grensehandelen og Andersen venter at det blir ny rekord i 2019.Han mener avgiftsforskjellene mellom Norge og Sverige har mye av skylden, til tross for at sukkeravgiften ble endret i revidert nasjonalbudsjett.– Det er fortsatt på et nivå som er svært, svært høyt, noe som blant annet betyr at summen av avgifter på en del type drikkevarer i Norge er høyere enn utsalgsprisen på tilsvarende drikkevarer i Sverige, sier Andersen.Også butikksjef Ole Jørgen Lind ved Nordbysenteret i Strömstad i Sverige venter rekord i påska. Han forventer mange millioner kroner i omsetning.– Det er litt tøft å si det så tidlig i påsken, men det ligger så godt til rette. Mange får lønn i dag eller neste uke, påsken ligger sent, det er en god kronekurs, vi har fine åpningstider og ikke minst veldig godt sortiment, så vi tror det blir rekord i år, sier han.(©NTB)