Endring i postloven kan gi færre dager med lokalavis på døren

I april endres postloven. Posten vil redusere antall dager med postombæring til 2,5 dager i snitt i uka. Det kan bli skummelt for lokalavisene.

– Dersom de kutter ombæring til annenhver dag, uten å komme med kompenserende tiltak, vil det ikke være levelig for mange av våre medlemmer. Mange aviser har per i dag ingen alternativer til postlevering, sier generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser (LLA) til Klassekampen.Fredag jublet han for mediestøttemeldingen, der kulturminister Trine Skei Grande (V) og regjeringen ønsker å sluse en større del av mediestøtten til landets lokalaviser. Men uten Postens levering, kan det se mørkt ut igjen. Hetland tar imidlertid ikke sorgene på forskudd.– Inntil vi ser noe annet, håper og tror vi at den nye postloven blir til å til å leve med for lokalavisene, sier han.Per i dag leverer Posten rundt 15 prosent av landets aviser, noe som tilsvarer 173.000 eksemplarer hver dag. I dag leveres det post fem dager i uka i snitt i Norge, men Posten ønsker 2,5 omdelingsdager i snitt, på grunn av nedgangen i brevpost.Samferdselsdepartementet vil verken «avkrefte eller bekrefte» om endringene i postloven kommer denne uka, bare at de offentliggjøres i april.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også