Finansfolk utsatt for en rekke dataangrep

NTT Securitys 2019 Global Threat Intelligence Report (GTIR) viser at finanssektoren er den mest angrepne bransjen i EMEA, med 30 prosent av alle angrep. Det skyldes en stor økning i web-angrep.Tjenestesektoren vippes dermed ned fra fjorårets tvilsomme førsteplass, og er det siste året utsatt for 24 prosent av angrepene, ifølge 2019-rapporten.NTT Security oppsummerer data fra trillioner av logger og milliarder av angrep i 2019 GTIR. Rapporten analyserer trusseltrender basert på logger, hendelser, angrep og sårbarhetsdata fra selskapene i NTT Group.De andre bransjene på topp fire-listen over mest angrepne i EMEA er teknologi (17 prosent) og produksjon (ni prosent). Web-applikasjonsangrep må ta skylden, ettersom de står for 43 prosent av all ondsinnet aktivitet mot disse bransjene, godt over det globale snittet på 32 prosent.- Finans er nok en gang på topp når det gjelder målrettede angrep, noe som burde overbevise selskapers styrer om at cybersikkerhet er en nødvendig investering. Dessverre går mange finansorganisasjoner inn i digitale endringsprosesser uten å bygge sikkerhet inn i løsningene, sier Kai Grunwitz, Senior Vice President i NTT Security EMEA, i en melding.- Selv om tradisjonelle metoder og verktøy fortsatt er ganske effektive for å motvirke trusler, blir nye angrepsmetoder utviklet hele tiden av ondsinnede aktører, slår Grunwitz fast.Ifølge 2019 GTIR sank angrep fra Kina mot mål i EMEA fra 40 prosent i fjorårets rapport til 13 prosent i år. Kina følger tett etter USA, som står for 16 prosent. Dette betyr ikke nødvendigvis at det er nye angripere, men heller at de har endret tilnærming.