Fransk luksusgigant gir 2 milliarder til gjenoppbyggingen

Bernard Arnault, sjef for LVMH-gruppen, sier de donerer et beløp tilsvarende nesten 2 milliarder norske kroner til gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen.

French luxury group Chairman and CEO Bernard Arnault , right, his wife Helene Mercier arrive for a state dinner at the Elysee Palace in Paris, France, Monday, March 25, 2019. Chinese President Xi Jinping is on a 3-day state visit in France where he is expected to sign a series of bilateral and economic deals on energy, the food industry, transport and other sectors. (AP Photo/Francois Mori) Francois Mori

– Arnault-familien og LVMH, i solidaritet etter denne nasjonale tragedien, vil bistå arbeidet med å rekonstruere denne ekstraordinære katedralen. Den er et symbol på Frankrike, dets arv og dets fellesskap, heter det i en uttalelse fra LVMH-gruppen tirsdag morgen.Holdingselskapet eier noen av verdens mest kjente merkevarer innen luksusproduktbransjen, blant annet motehuset Louis Vuitton, champagneprodusenten Moët et Chandon og konjakkprodusenten Hennessy.Brannen i Notre-Dame var tirsdag morgen under kontroll, og brannvesenet drev med etterslukking. Spiret og store deler av taket på bygningen ble imidlertid slukt av flammene.(©NTB)