<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fregattetterforskning i rute – avsluttes til sommeren

Politiet er i rute med sin etterforskning av fregattforliset i november. Etter planen skal de være ferdige med en påtaleavgjørelse til sommeren.

    Publisert 13. apr. 2019 kl. 08.46
    Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 19.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord

    For halvannen uke siden var politiet med da skipsulykken som førte til at KNM Helge Ingstad sank i Hjeltefjorden, ble rekonstruert. Nå er de i gang med oppfølgingsavhør basert på det som kom fram da ulykken ble gjenskapt, skriver Teknisk Ukeblad.Frode Karlsen i Vest politidistrikt ønsker ikke å gi noen detaljer om hva slags ny informasjon som nå følges opp.– Jeg tror vi skal nøye oss med å si at observasjonsseilasen ga nyttig informasjon. Det er aldri mulig å gjenskape en hendelse helt nøyaktig, men vi fikk likevel et godt inntrykk av hvordan situasjonen kan ha vært før kollisjonen skjedde, sier Karlsen.Han forteller at etterforskningen er i rute, og at politiet sikter seg inn på å gjøre ferdig hoveddelen før sommeren. Deretter begynner arbeidet med en påtalebeslutning. Også det spørsmålet håper Karlsen å avklare før sommeren.Fregatten Helge Ingstad og tankskipet Sola TS kollidert klokken 4.03 natt til 8. november i fjor. Marinafartøyet fikk en stor flenge i skroget og sank på grunt vann i Hjeltefjorden. Åtte personer på fregatten fikk lettere skader, mens besetningen på tankskipet kom uskadd fra ulykken på Vestlandet.(©NTB)