Kinesisk økonomi knuser spådommer

Veksten i Kina stabil på 6,4 prosent i første kvartal.

Den kinesiske økonomien motviser spådommer om fall i vekstraten og vokser med 6,4 prosent i årets første kvartal.De siste offisielle tallene frigitt onsdag viser at Kina ser ut til å takle handelskrigen med USA, egen gjeld og svak global etterspørsel bedre enn prognosene tilsa.Veksten for årets første tre måneder har vært 6,4 prosent, det samme som for tilsvarende periode i 2018, og bedre enn prognosen fra analytikerne til AFP på 6,3 prosent.– Den nasjonale økonomien yter stabilt, med vekst i de positive faktorene og styrket forventning til og tro på markedene, som igjen opprettholder fremdriften i stabiliteten, heter det i en melding fra det nasjonale statistikkbyrået i Kina.Kina presenterte i mars planer om å massive skattekutt, avgiftsreduksjoner og finansieringsstøtte.Myndighetene må balanserer behovet for å støtte private virksomheter som trenger kreditt med behovet for å ikke øke den totale gjelden i landet.Den økonomiske veksten i Kina var 6,6 prosent i 2018 totalt, den laveste veksten på tre tiår og handelskrigen med USA fikk hovedskylda. Kinesiske myndigheter satte først målet for i år til 6,5 prosent, men senket det nylig til 6 prosent.(©NTB)


Les også