Kraftig prisfall: - Aldri tapt så mye penger på en enkeltuke

Næringsliv

Det har vært en blodrød uke for lakseeksportører, som har tapt inntil 15 kroner kiloen, melder Intrafish fredag, ifølge TDN Direkt.Forrige uke ble prisene for denne uken satt på onsdag. Flere eksportører kjøpte da fisk uten å ha sikret seg kjøpere - noe som kostet dyrt.- Det største fallet- Det er komplett stopp i markedet - det står alvorlig mye usolgt fisk rundt omkring. Prisfallet denne uken er det største fallet jeg har vært med på.- Neste uke er også utfordrende, med stengt i Polen både onsdag, torsdag og fredag, legger han til, ifølge nyhetsbyrået.En annen eksportør er også fortvilet.-(..) Prisene er ned 15-20 kroner. Det kom mer fisk enn vi trodde. Lite ble solgt på onsdag før påske, og prisene gikk høyere enn hva markedet ville betale, sier han til Intrafish.- Ett ord: Heftig- Her er ingen oppgang i sikte. Alt for mye fisk. Det står usolgt fisk over alt. Vi har tapt millioner denne uken her. Det er den blodigste uken jeg kanskje har opplevd noen gang. Prisene er på 55-60 kroner, tenker jeg. Det er for mye opptak. Markedet klarer ikke å ta unna. Kundene har ikke kapasitet, da må vi fryse det inn. Det er ett ord: Heftig, sier en eksportør til iLaks.Han sier til iLaks at han nok aldri har tapt så mye penger på en enkeltuke.- Og dessverre er vi ikke alene. Det er bare trist. Men det ble for høyt, og så kom rekylen så ufattelig kjapt. Jeg har ikke tro på at mai måned blir noen god måned. Det er for store kvantum.Taper opptil 300.000 kroner per bil- Du må ha et salg om du skal gjøre et kjøp for øyeblikket. Det er folk som taper 200-300.000 kroner per bil. Det er ikke morsomt, sier en trader til iLaks.iLaks’ industrikilder ser følgende laksepriser til oppdretter for levering neste uke:

  • 58-59 kroner for 3-4 kilo
  • 59-60 kroner for 4-5 kilo
  • 60-61 kroner for 5-6 kilo

laks
lakseprisen
fiskeri
havbruk
Nyheter
Næringsliv