Kunstmuseum pryder Odd Reitans luksushotell med utlånte verker

Trondheim Kunstmuseum låner ut grafikk og malerier i verdensklasse til Odd Reitans nye luksushotell Britannia, som åpner dørene mandag.

Næringsliv

Reitan har ifølge NRK bladd opp over 1,2 milliarder på å pusse opp det ikoniske trondheimshotellet – men kunst til å pryde veggene får han dels låne.Takket være en samarbeidsavtale mellom hotellet og kunstmuseet blir det lånekunst på veggene. Det er ifølge museet snakk om både malerier og kunstverk fra den såkalte Heblergaven, skjenket av Herman og Ulla Hebler.– Heblergaven omfatter flere hundre verk av norsk og utenlandsk grafikk. Det er utrolig mange fine verk her som vi sjelden har anledning til å vise fram, og jeg tror at disse verkene vil fungere svært bra i korridorene og publikumsarealene på det renoverte, fantastiske hotellbygget fra 1897, sier direktør Johan Börjesson i en pressemelding.Samarbeidsavtalen med Britannia Hotel varer i første omgang fram til februar 2024.(©NTB)

odd reitan
britannia hotel
Nyheter
Næringsliv