Libya-konferanse i FN-regi utsettes

Uroen i Libya er en av grunnene til at brent olje står over 70 dollar fatet. Nå utsettes også en nasjonalkonferanse på grunn av uroen. 

En libysk nasjonalkonferanse for lage et veikart fram mot valg i landet, er utsatt. Årsakene er kampene som raser like utenfor hovedstaden. Det opplyser FN tirsdag.– Vi kan ikke be folk om å delta på konferansen midt i skyting og luftangrep, sier FN-utsending Ghassan Salame. Konferansen skulle ha funnet sted neste uke.Salame sier han håper den kan finne sted så raskt som mulig.Flere titalls er så langt drept i kampene, som blusset opp da opprørslederen Khalifa Haftars styrker innledet en offensiv mot hovedstaden torsdag i forrige uke. Etter en rolig natt, ble det meldt om nye sammenstøt tirsdag morgen sør for byen.Byen forsvares av militsgrupper knyttet til den FN-støttede libyske regjeringen som har base i byen. De har igangsatt en motoffensiv som har fått navnet «Vredens vulkan».Salame har tidligere advart om at Libya står på randen av full borgerkrig.